Willemstad en tanken…

7 december
Zoals we iedere ochtend doen gaan we ook nu weer eerst golfen. De wind komt van een andere kant en het stinkt een beetje naar olie. De raffinaderijen kunnen we ook zien als we op de golfbaan staan. Het is een beetje bewolkt en soms schijnt de zon, maar aangezien het toch warme regen zal zijn nemen we het risico.
Bij hole 6 overvalt ons de regen, het komt er met bakken uit en aangezien we net stonden te putten konden we ook nergens schuilen. Binnen no time zijn we dan ook drijfnat. Gelukkig komt daarna ook gelijk weer het zonnetje en zijn we ook snel weer droog.

’s middags snorkelen en luieren we weer en ’s avonds gaan we lekker uit eten.

8 december
Na ons ochtendgolfritueel besluiten we om ’s middags naar Willemstad te rijden, we willen graag de pontjesbrug zien en de gekleurde huisjes die je op alle foto’s van Willemstad ziet.
Het is even zoeken zonder map of navigatie maar zo groot is Curaçao nu ook weer niet, dus na een paar verkeerde afslagen komen we toch op de plaats van bestemming uit. We lopen door de winkelstraten daar en uit de speakers schalt ‘All I want for Christmas is you’, we blijven het raar vinden klinken met een temperatuur van 30 graden.
We gaan lekker aan het water bij de pontjesbrug zitten en hebben geluk want hij gaat net open om 2 ponten door te laten varen. Ons drankje is op, de pontjesbrug weer dicht dus we lopen naar de overkant om mooie foto’s te maken, daar staan ook hele grote kerstmannen en dat is natuurlijk altijd leuk voor de foto’s. (klik op de foto’s voor vergroting)

Na een uurtje of twee hebben we het eigenlijk wel gezien, het is nog steeds snikheet en het enige wat we eigenlijk willen is in de zee zwemmen. We gaan dus weer op huis aan en besluiten om onderweg nog te tanken, onze tank moet als we hem inleveren op 75% staan en aangezien we niet meer van plan zijn om nog ver weg te gaan willen we hem ook niet helemaal vol gooien.

We stoppen bij een benzinepomp die we op de heenweg al hadden gezien. Uitgerekend dat er voor ongeveer 15 USD in moet, Carina vult en ik hou de teller in de gaten. Rond de 15 roep ik stop! ik ga betalen en vraag of ik kan pinnen. De mevrouw zit achter een zwaar beveiligd raampje en vraagt welk pompnr ik heb. Ze noemt het bedrag en ik geef mijn pasje. Ze kijkt me raar aan en vraagt of ik niet contant kan betalen in Antiliaanse gulden? die hebben we niet maar USD wel. Het is nog geen 2 USD! ik vraag het bonnetje ,ze moet lachen, en ik zeg ‘dat geloven ze thuis nooit’!
Achteraf hadden we het natuurlijk kunnen weten, Carina had net heel even het pistool van de benzinepomp ingedrukt toen ik al gilde dat het goed was en ik had niet goed gekeken naar de prijzen, achteraf in Antiliaanse guldens en ik was even de wisselkoers vergeten.
Onderweg zaten we nog te ginnegappen tot Carina vroeg of de tank nu bijna vol zat, nee dus! je kon amper zien dat er wat bij zat! bonnetje erbij gepakt en bleek dat we nog geen liter getankt hadden, hilariteit alom natuurlijk! 😀
We zijn bij de volgende pomp maar weer gestopt en de man daar tankte hem voor ons vol, 5 gulden teveel maar die kregen we terug.
Toen zijn we maar (niet bewust) met een omweg naar het resort terug gereden en waren weer een verhaal rijker, wat ik jullie dus niet wilde onthouden 😉
Terug bij het appartement snel al het zweet afgespoeld en nog heerlijk gesnorkeld!

 

Geef een reactie