Een huurauto ophalen en meer…

Rond 7 uur hoor ik Carina al rondlopen maar ik draai me nog even om, heb niet zo lekker geslapen en moet nog even wakker worden. Na een verkwikkende douche ga ik naar het balkon en geniet van een schitterend uitzicht, blauwe lucht, blauwe zee en aangename temperatuur!
Klik op de foto’s voor een vergroting

Daarna gaan we naar de receptie, Carina hoopt dat we de auto eerder meekrijgen dan 9 uur zoals we afgesproken hadden maar ik heb er een hard hoofd in. Ze hebben wifi bij de receptie (niet in ons appartement) dus op zich is het niet zo erg als we moeten wachten.
Aangekomen bij de receptie staat er een blonde stagiaire achter de balie. We leggen uit dat we een auto gehuurd hebben en dat we moesten bellen zodat ze ons kwamen halen bij de receptie.

"Nu moet ik eerst even een ander verhaal vertellen. Nadat ik thuis via internet een auto had geboekt van zondag t/m zaterdag kreeg ik diezelfde avond thuis een telefoontje van een Antilliaanse dame, genaamd Monica, dat er een fout op de pagina stond en dat ik pas vanaf maandag kon huren. Ik moest dan naar de receptie gaan en hun laten bellen naar 'National' dan zouden we opgehaald worden want vanaf 1 december zaten ze niet meer bij de receptie."

De blonde dame belde en ik kreeg Monica aan de lijn, helaas was het niet mogelijk om eerder te huren want er was nog niemand aanwezig, maar ik zei: ok dan wachten we hier tot we opgehaald worden. Dat was prima.
Een uurtje wachten was snel gevuld met internetten, whatsappen en ook even bellen (via whatsapp) het was immers 5 uur later in Nederland.
Rond 9 uur kwam er een Antilliaanse man de receptie binnen en vroeg waar de mensen waren die een auto hadden gehuurd. De receptioniste wees naar ons en wij pakten onze spullen en gingen met de man mee.
Ik zei tegen de man: ja jullie zijn verhuisd hè? nou, zei hij, we zitten daar al een tijdje hoor. ‘Toen had er eigenlijk al een belletje moeten gaan rinkelen
We rijden van het park af door straten links en rechts dat ik tegen Carina zei, we moeten oriëntatiepunten onthouden anders vinden we straks de weg niet meer terug!

Na een ritje van zo’n kwartier kwamen we bij een klein kantoortje aan en de man zei: hier is het. Dus wij naar binnen waar het heerlijk koel was, we gaven de dame achter de balie een hand en ik vroeg: Ben jij Monica? Nee dat was ze niet. We mochten gaan zitten en ze zei: Walther had de auto gehuurd en u wilt beiden rijden? ik kijk haar aan en dacht Walther? IK heb die auto toch gehuurd? wat heeft Walther van Carina daar nou mee te maken? Dus ik pak mijn bevestigingsformulieren van de autohuur en laat die haar zien. Ze kijkt fronsend en zegt maar die zijn van National!! dit is Prins autoverhuur!
We kijken allemaal beetje verbouwereerd en schieten dan ontzettend in de lach, dat hebben wij weer! Ze roept de man die ons gebracht heeft en legt uit dat hij de verkeerde mensen mee heeft genomen, hij kijkt ons ook verbaasd aan. Ik vraag of ze Monica wil bellen want inmiddels is het half 10 en staat die waarschijnlijk te wachten bij de receptie en vraagt zich af waar wij blijven? Dat doet ze en daarna brengt de man ons weer terug naar Blue Curaçao .

Daar aangekomen zit een man geagiteerd te wachten en stapt gelijk in het busje van Prins. Wij gaan naar binnen en zeggen tegen de blonde receptioniste dat we bij de verkeerde autoverhuurder zijn afgezet en dat we dus National moeten hebben. Ze kijkt ons verbaasd aan en zegt: maar die zit hier en wijst naar een bureau aan de overkant van haar balie, waar inmiddels een man achter zit met een cliënt en waarboven duidelijk National te zien is.
Ik zeg tegen haar maar je wist toch dat we van National huurde? je hebt ze notabene zelf voor ons gebeld? waarom laat je ons dan met die man meegaan? ze kijkt me aan en haalt haar schouders op, het was niet duidelijk dus *zucht*
Na alle administratieve rompslomp hebben we rond 10 uur eindelijk onze auto, een blauwe Kia Picanto, hij ruikt nog naar nieuwigheid en er staat ook nog maar iets van 800 km op de teller.

De Kia Picanto, alles blauw, blauw appartement en blauwe auto 😉

We gaan snel terug naar het appartement om onze golfspullen op te halen en dan richting golfbaan. We boeken een starttijd maar het is niet druk, we geven ook aan dat we de rest van de week rond 9 uur willen starten, of dat mogelijk is, de receptioniste kijkt ons een beetje lachend aan en zegt dat we maar gewoon moeten komen een starttijd reserveren is niet nodig. Achteraf blijkt dat we nog in de NL-modus zitten, het is even omschakelen naar de Antilliaanse modus, alles rustig, kalm aan. Wat we ook apart vinden is de kerstboom die daar staat, 30 graden en een kerstboom dat associeer je niet met elkaar toch?

Het is warm, gelukkig hebben we een buggy want het is niet te lopen, niet zozeer qua hoogteverschil maar wel qua afstanden. Het is een prachtige baan, vooral hole 6 die aan zee ligt en waar je vanaf een hogere teebox op de green moet slaan over een klif, het is een Par3 en echt heel mooi gelegen. We doen ongeveer 3 uur over de baan, dat is best snel maar nogmaals, we zitten nog in de NL-modus.

Hole 18

Bij terugkomst hebben we een lekker lunch en gaan daarna terug naar het appartement om de golfspullen eruit te gooien en naar de supermarkt te gaan die we, toen we naar Prins autoverhuur reden, zagen liggen net buiten het resort.
We kopen ontbijtspullen en wat drank en gaan dan weer richting het park. We hoeven ons niet te identificeren, ze noteren blijkbaar het kenteken dus we mogen er gelijk weer op. Het is bewaakt met slagbomen en er zijn 2 bewakers. We voelen ons wel veilig.

Bij het appartement snel omgekleed en daarna zwemmen in de zee, wat een heerlijk water, ik denk dat het wel zo’n 27 graden was! Van de receptie hebben we grote badhanddoeken gekregen die we 1 x per dag mogen wisselen. Er staan overal ligbedden op het strand en er is een bar genaamd Azzuro waar ze lekkere drankjes hebben. Ook al was het een raar begin van de dag, hij eindigt heerlijk.
Na het douchen gaan we eten aan de pier, zo’n 800 meter van ons appartement af. De zee kabbelt tegen de rotsen en we zitten met onze voeten in het zand en zeggen tegen elkaar, wat geweldig dat we deze reis gewonnen hebben hè?

Na het eten zitten we nog even op het grote balkon van het appartement en genieten nog na met een drankje en dan gaan we slapen want morgen weer een drukke dag!

Wordt vervolgd….

 

 

 

 

Eén gedachte over “Een huurauto ophalen en meer…”

Geef een reactie