De dag van de wedstrijd

10 december
Eindelijk is daar de dag van de wedstrijd. We starten om 11 uur dus we maken dat we er op tijd zijn. We worden verwelkomt met een broodje en een glas verse jus d’orange en zien alle mensen arriveren. Iedereen kent elkaar lijkt wel, we krijgen allemaal een baseballcap van Titleist, de kleur mag je zelf uitzoeken.

Rond half 11 vertrekken we richting de buggy’s die allemaal netjes achter elkaar, met de golftassen erop, opgesteld staan. Ik neem plaats in onze buggy en maak kennis met de man in de buggy naast mij. Op de papieren staat dat hij Marvin heet we mogen hem Papi noemen, zijn vrouw Lynda begroet ons ook.
Na een welkomstwoord van de pro Robert-Jan vertrekken we richting hole 12 waar wij starten. Het is allemaal nog erg nat en glibberig en dat resulteert er dan ook in dat ik bij deze hole uitglijd en op mijn handen en knieën val, och die klei droogt wel weer op.

Papi is een zeer goede golfer en geeft de ballen die je slaat nog extra kracht mee door heel hard te roepen: ‘go go go go’ soms helpt het echt! Ik maak er niet zoveel van, iedere dag golfen breekt me toch op, ook al zit je in de buggy, de vermoeidheid slaat toe.

Als je naar Curaçao gaat moet je zeker een keer Bright bier gedronken hebben schijnbaar en dat doen we dan ook maar. Er staat een stevige wind en met af en toe een bui ben je wel weer zo droog.

Helaas hebben we niet gewonnen, maar zijn we van de 20 teams 9e geworden dus niet zo verkeerd, zeker niet als je weet dat Robert-Jan Derksen ook meedeed.
’s Avonds wordt de baan door Robert-Jan officieel geopend en is het tijd voor een feestje. Er is een BBQ en een stealband waarbij gedanst kan worden.
Roland-Jan Schippers komt nog vragen of alles naar wens was en dat kunnen we alleen maar beamen, het is en was prima verzorgd en we hebben echt genoten. Zondagsmorgens gaan we nog golfen maar dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan, met een taxibusje worden we naar het vliegveld gebracht en rond 17:30 uur gaan we de lucht in om ’s morgens in het koude Nederland rond 7 uur te landen.

Op bovenstaande foto’s is te zien waar we zaten en waar we zo genoten hebben.
BlueBay Curaçao en Landgoed Bergvliet bedankt voor deze unieke ervaring!

Eén gedachte over “De dag van de wedstrijd”

Geef een reactie