Blue Bay Curaçao – De dag van vertrek

Hierbij eindelijk het verslag van onze reis naar Curacao, klik op de foto’s voor een vergroting

4 december 2016
Om 5 uur loopt de wekker af, na een frisse douche een kop koffie en een worstenbroodje gaan we op weg naar Schiphol. We vertrekken om 10 uur dus hebben tijd zat (denken we). Onderweg gebeld met Walther en Carina en we komen nog rond dezelfde tijd aan. Parkeren op p1 want de heren brengen ons tot aan de gate met de koffers én golftassen!

Ik had via internet dollars besteld en wil die ophalen maar waar zit het Gwk? Na navragen en zoeken, vinden we het nog steeds niet, ik stuur Harrie naar boven en zeg dat ik die dollars wel ophaal en er zo aankom. Ik kan goffer dat gwk echt niet vinden dus ga wéér terug naar de infobalie en krijg nu een duidelijkere uitleg. Aangekomen. In de balie blijkt dat mijn portemonnee nog in de handbagage zit en ik heb alleen mijn handtas bij, bummer!

Ik bel Harrie en die komt met de tas naar beneden, ik haal de portemonnee eruit en ga terug naar de gwk balie en dat gesprek ging als volgt:
Ik: ik heb dollars besteld,
Zij: mag ik uw legitimatiebewijs en het ordernr?
Ik: ik heb geen ordernr.?
Zij: zegt dat moet want als u online besteld krijgt u een ordernr.
Ik zoek nog even verder in mijn mail maar kan niets vinden. Dus ik ga terug en zeg sorry ik kan niks vinden. Dan maak ik wel een nieuwe bestelling snel voor u zegt ze heel behulpzaam, gelukkig want het zweet loopt me inmiddels over mijn rug.

Na de dollars in ontvangst genomen te hebben bel ik Harrie en zeg dat het gelukt is. We lopen samen naar boven waar Walther en Carina al in de vertrekhal staan te wachten en mijn koffers hebben bewaakt. Goedkope dollars zegt Walther gekscherend 😏

Enfin we nemen van de mannen afscheid en gaan eindelijk door de douane want we willen nog even shoppen en ontbijten. Alles gaat goed, ik hoef mijn schoenen niet uit te doen en we gaan door zo’n bodyscan waar je je armen omhoog moet doen, ik heb al mijn artikelen in de bakjes gedaan waaronder mijn telefoon en iPad en als ik buiten de bodyscan kom wil ze me nog even fouilleren, dat mag, ze fouilleert me vooral aan de bovenkant en dan mag ik doorlopen. Ik kijk waar mijn bakjes met spullen zijn en zie dat er een man van de douane met mijn handbagage staat te wachten. Ik heb in mijn handbagage ook mijn zwemprothese zitten dus ik denk daarom staat hij te kijken, wat is dat nu? Ik ga naar hem toe en zeg, ik weet al wat u ziet, dat is een prothese! Hij zegt nou mag ik even een sample van uw tas nemen aan de binnenkant? Ik zeg natuurlijk, hij gaat met een soort stripje door mijn tas en stopt dat in een machine en wacht op de uitslag, die is goed maar hij wil toch nog even verder controleren, of dat mag? Ja natuurlijk ik heb niks te verbergen, maar een opvlieger kan ik niet tegenhouden, hij vindt me er vast té bezweet uitzien en vast ook verdacht! Ook heb ik een kleine ventilator in de tas zitten en hij zegt terloops, u heeft wel veel handbagage bij 😂 (ja als je met temperaturen van -2 aan het pakken bent voor 30 graden neem je sowieso altijd teveel mee denk ik. Maar goed mijn spullen moesten wel tot 3 x onder de scanner eer ik door mocht!

De zelfscanner van mijn paspoort ging gelukkig wel goed en daar mocht ik in één keer gelijk door. Eindelijk (het was inmiddels al half 9) konden we een bakje koffie gaan drinken. Daarna nog geshopt voor wat lekkere luchtjes en door naar de gate E22 helemaal achterin want groot vliegtuig!

De vlucht ging voorspoedig, beetje film kijken, wat lezen en wat slapen. Om 14:50 geland en daarna in de rij voor de douane, meisje bij de douane zei dat vakantiegangers links moesten dus wij sloten netjes aan in een lange lange rij. Tot iemand ons erop attent maakte dat als we online de immigratiepapieren in orde hadden gemaakt we in een andere rij mochten, dus wij gevraagd en ja hoor we mochten in de veel snellere rij. Daarna  nog even wachten op de koffers, de gewone koffers hadden we zo, maar de golftassen waren we even kwijt maar ook dat kwam goed.

In de ontvangsthal stond een mevr met een een bordje met fam.. Van Gool en fam. Veeninga ( de winnaars van Drenthe) we hebben haar bij ons gemeld en toen kon zij haar taxi gaan halen. We moesten in de brandende zon zo’n 15 minuten wachten, tjee dat was even acclimatiseren voor mij.

Onderweg naar Blue Bay Curaçao wat gekletst met het andere stel, bleek dat hij met een vriend had gespeeld maar die kon niet mee en i.p.v. zijn vriend had hij zijn vrouw meegenomen, die overigens ook golft. Aangekomen bij de receptie kregen we de sleutel van ons appartement en handdoeken voor het strand. Een aardige mevrouw bracht ons met de buggy naar het appartement. I.p.v de Hill zoals ons toegezegd was mochten we nu naar Ocean Blue, wat volgens de receptioniste nog beter was.
Wij naar boven op de eerste verdieping en we komen in een appartement terecht wat onze stoutste dromen overtreft, een grote keuken, een grote woonkamer, 2 slaapkamers en 2 badkamers! WoW! En heerlijk koel in de kamer met de airco’s.

De masterbedroom kijkt uit op het strand, dus ik doe het gordijn open en het valt er aan de andere kant af, op de grond, eerlijk toegeven ik kreeg een deja vu gevoel (2 weken geleden in Sevilla  ook al maar toen incl. rails) maar daar lag het gordijn dus! We besloten ’s middags naar de receptie te lopen (auto konden we pas de andere dag ophalen) stappen we buiten, stap ik op Carina’s slipper en die scheurt voor de helft af. Ik ga op vakantie en neem Rian mee want die sloopt alles 😂

Bij de receptie gevraagd of ze de gordijnen weer kunnen maken en of we al een tee-tijd kunnen krijgen voor maandag om te golfen, de receptie bij de golfbaan is al gesloten en de gordijnen komen ze maken , WiFi is er in het appartement helaas niet.

Terug bij appartement besluiten we nog even naar het strand te gaan en bij Azzuro een lekker wijntje en gin tonic gedronken en gekeken naar de ondergaande zon. ‘S avonds eten we een hapje bij restaurant Pictures, een Italiaans restaurant, erg lekker gegeten maar voor ons gevoel was het toch al half 1 ’s nachts, daarna terug naar kamer en nog heerlijk buiten gezeten. Om half 12 (Nederlandse tijd 04:30 want 5 uur later) besluiten we naar bed te gaan, we zijn dan al bijna 24 uur wakker! Heerlijk geslapen overigens!

Wordt vervolgd…..

Eén gedachte over “Blue Bay Curaçao – De dag van vertrek”

Geef een reactie