Wat kost dat nou allemaal?

Op twitter zag ik van de week een paar berichten voorbij komen van mensen die wisten hoeveel geld ze al ‘gekost’ hadden aan de zorgverzekering dit jaar.
Dat wilde ik ook wel weten, maar toen ik eind vorig jaar of begin dit jaar mijn zorgverzekering ZilverenKruis/Achmea belde met de vraag of ik een overzicht kon krijgen van alle, door het ziekenhuis gedeclareerde kosten, vonden ze dat maar een gekke vraag. Mevrouw alle rekeningen worden door ons betaald, zei de medewerkster. Ja gelukkig wel want ik wist wel dat het niet goedkoop was maar was kost het nou allemaal? de chemo’s, de operaties en de medicijnen?
Omdat begin dit jaar een zaakje naar boven kwam waar er gefraudeerd werd met ziekenhuisnota’s is het nu een stuk transparanter geworden want ik kan nu dus wel mijn rekeningen inzien tot zelfs 2 jaar terug.
zorgverzekeringNou nu weet ik gelijk waarom ik zoveel premie betaal! Vooral de Herceptin is de boosdoener want het infuus per keer komt op bijna € 4000,-  je zou bijna denken dat het goud is! maar ja voor mij is dat het natuurlijk ook, zeker goud waard! 🙂

Maar ik dacht och laat ik het eens delen met jullie vinden ze vast interessant 😉

4 gedachten aan “Wat kost dat nou allemaal?”

 1. En dan nog je kwartaaltarief voor de huisarts, de betaling voor het recept op zich, de betaling voor de verstrekking, de inschrijfkosten apotheek/huisarts enzovoorts.
  Voor een onderzoek naar zorgkosten en transparantie ervan werd mij gevraagd een rekening op te vragen van een behandeling. Ik wacht nu nog steeds op een overzicht van de kosten van mijn dagopname op 4 oktober vorig jaar – paar keer gebeld en het enige dat ik steeds hoor is dat de administratie nog niet zo ver is.
  Via m’n verzekering zie ik alleen alle administratieve kosten huisarts en apotheek en de kosten van verstrekkingen door apotheek.

  1. Ja klopt die zie ik ook, maar ik kan ook niet zien hoe duur nou mijn operaties waren en wat het nou b.v. kostte toen ik een nachtje moest blijven, maar ik ben ‘voorlopig’ al blij met deze berekeningen want het is toch best redelijk gespecificeerd.

 2. Net wat je schrijft, je weet gelijk waar je aan betaald en besef je ook waarom!
  Liever kwam ik er zo niet achter, maar ben wel blij dat dit allemaal mogelijk is!
  Nog net geen vrouw van zes miljoen! 🙂

 3. Ik ben toch wel verbaasd over die prijs van de Herceptin, is volgens mij niet alleen voor jou goud maar ook voor de fabrikant, wat een dure literprijs !!!
  Groeten en liefs van schoonzus Lia.

Geef een reactie