Vapeurtjes met Tamoxifen

tamoxifen1De Belgen hebben er een (vind ik) grappige naam voor: ‘Vapeur’ wat eigenlijk ‘stoom’ betekent. Maar ik kan me wel vinden in die uitdrukking! Als jullie niet begrijpen waar ik het over heb, het zijn de ‘opvliegers’.

Sinds ik begin januari 2013 Tamoxifen slik (anti-hormoonkuur) komt de stoom uit mijn hoofd, niet specifiek uit mijn oren! 😉 Onlangs heb ik eens een dag bijgehouden hoeveel het er nu waren, ik kwam op 24 keer en dat is best veul! Er staat dan ook een ventilator naast mijn bed, naast de computer en in de kamer ligt standaard een waaier! Maar ik ben het beste af, als ik een vapeurtje krijg, in de auto dan gaat de airco aan en vol op mijn gezicht, heerlijk! Het valt ook niet op voor andere bestuurders want ik heb nog geen last van wapperende haren 😉

Omdat ik weer het gevoel had terug bij af te zijn, hierbij refereer ik aan 5 jaar geleden toen ik allerlei vage klachten had waaronder ook depressief en gewrichtspijn en er toen een trage schildklier (Hypothyreoïdie) werd geconstateerd, heb ik vorige week ook maar gelijk bloed laten prikken voor mijn schildklierwaardes. Dat had ik in december nog laten doen maar toen waren mijn waardes wel goed, nu waren ze aan de lage kant, dus heb ik verhoging van 25 mcg gekregen en slik nu dus 150 mcg Euthyrox (een andere merknaam als Thyrax, maar zelfde stoffen).
Dankzij @Schildkliertje kwam ik er ook achter dat de Tamoxifen dus de waarde van mijn schildklier kan beïnvloeden. Je voelt aan je lichaam dat het niet lekker gaat maar het is fijn als er dan ook nog eens een bevestiging is dat het invloed kan hebben. Over een dag of 10 zal ik verschil moeten merken.

De PAC werkt perfect! 7 en 29 maart ging er weer Herceptin in en het ging in beide gevallen gewoon in 1 x goed! beide armen vrij en binnen een uur zat het erin! dat is wel eens anders geweest met die dunne naaldjes!
Mijn wenkbrauwen doen het weer! ik hoef ze niet meer bij te tekenen ze zijn in volle sterkte weer terug, terwijl dat 2 maanden geleden wel heel anders was. Mijn wimpers beginnen ook weer wat voller te worden maar dat gaat niet zo hard als ik zou willen, ze zijn nog niet mascara waardig zeg maar.

Mikenoma

Gelukkig gebeuren er ook leuke dingen.
Zo waren we vorige week zondag weer bij onze knappe kleinzoon, wat is het toch een mooi, lief en vrolijk manneke, daar kunnen we echt van genieten.
Jammer dat we in Breda wonen en niet iedere dag even op en neer naar Reusel kunnen. Maar de momenten dat we er dan zijn of zij bij ons, maken het dan ook weer goed.

Hij is nu 10 maanden en kruipt al flink rond, trekt zich omhoog aan alles, dus we vermoeden dat het niet lang zal duren eer hij ook gaat lopen.
Hij is dol op telefoons en aangezien er ook een camera aan de voorkant zit is dat best wel handig, als je dan ook nog eens gekke bekken trekt is de lol compleet, oordeel zelf maar 😀

Vanochtend ben ik weer op controle bij de oncoloog geweest en het was allemaal goed. Mijn hartpompfunctie is nog steeds 49% (net als de vorige keer), ik ben niet aangekomen!! (maar ook niet afgevallen 🙁 ) en nadat ze mijn lymfeklieren in mijn nek en mijn wond had onderzocht, zei ze dat dat ook allemaal oké was. Over 3 maanden weer terugkomen.
Dat is begin Juli en ik mag dan toch hopen dat het zonnetje wat warmer schijnt dan het de afgelopen zes maanden heeft gedaan, wat jullie?

 

7 gedachten aan “Vapeurtjes met Tamoxifen”

 1. Knap dat je zo positief klinkt, ondanks dat er toch dingen niet fijn zijn. Vooral genieten van de goeie dingen dan maar 🙂 En straks is je haar net zo lang als dat van kleinzoon, zet je het dan ook rechtop? ;-))

  1. Daar zit ik nog over te twijfelen Hip, kan ook zijn dat ik het in 1 x lang laat groeien en dan een paardestaartje maak 😉

 2. Eindelijk weer eens tijd om te lezen hier en wat een geinig lekker mannetje dat jochie !!!! Sterkte met alles cath want je kan wel zeggen dat je alles meemaakt pfffff. Het is niet uit het oog uit het hart ik denk aan je ( jullie) met een dikke Limburgse knuffel, liefs Suus

 3. Ja, die bijwerkingen!! Maar je slikt, want je wilt gewoon alles doen wat nodig is!! En dan geeft zo’n klein manneke om je heen net die energie die je nodig hebt. Genietse!! Het is voor mij in ieder geval heel herkenbaar. Je schrijft heerlijk met net die humor die mij aanspreekt. Ik wens een mooie lente toe en zon!!

  1. Leuk Neeltje dat je me gevonden hebt via Google of iets dergelijks en dat je dan ook een berichtje achterlaat, want velen lezen wel maar reageren niet, wat uiteraard ook niet verplicht is. Ik doe het zelf ook soms reageren maar heel vaak alleen lezen.
   Je slikt inderdaad alles wat nodig is, alles voor het goeie doel uiteraard 🙂
   Ik wens jou ook een mooie lente en veel zon toe!

Geef een reactie