Haren en botten

Mijn haren groeien gestaag, niet zo hard als ik zou willen maar ze groeien in ieder geval. Ik keek net in mijn agenda wanneer ik voor het laatst naar de kapper was geweest en dat was 04-07-2012, een dikke 9 maanden geleden dus. Ik hoor jullie al zeggen, zo dan heb je een hoop kapperskosten bespaard maar vergeet niet dat de pruik ook een aanslag op je portemonnee is!

A.s. zaterdag heb ik dus weer een afspraak bij de kapper! niet dat mijn haar nu lang is maar het is ontzettend pluizig en de kleur is saai vind ik. Dus zaterdag gaat het gebeuren! Zie hieronder hoe snel het de laatste maanden is gegroeid, ik had 27 december mijn laatste chemo en sindsdien groeit het als kool eh.. haar.
haren

Vanochtend ben ik naar de orthopeed geweest, de pijn in mijn heup blijft n.l.. Deze is ontstaan toen ik het bed van dochterlief in elkaar aan het schroeven was (begin september 2012) en omhoog kwam, er knakte toen iets en sindsdien heb ik er last van.
Toen ik met mijn schoonzusjes in Spanje was hebben we veel gelopen en de laatste dagen waren erg pijnlijk dus heb ik bij terugkomst gelijk een afspraak gemaakt bij de huisarts. Deze heeft een foto laten maken en geconstateerd dat het artrose was, niks aan te doen, zolang je nog niet crepeert van de pijn.
Nu ik bij ‘herstel en balans’ zit en we iedere week volop sporten en ‘interval’ bewegingen doen, zat er weer regelmatig vocht in mijn knie en met bepaalde bewegingen ging ik door mijn been en lag ik zelfs een keer op de grond.
Toen ik 2 weken geleden toch bij de oncoloog moest zijn heb ik gelijk een verwijsbrief voor de orthopeed gevraagd, eigenlijk mocht ze die niet geven want moet via huisarts, want budget en blablabla maar ze deed het wel.
De orthopeed vanochtend constateerde ook wel artrose maar de pijn zat meer in de slijmbeurs op mijn bekken en een ruggenwervel waarvan de tussenwervelschijven bij 2 waren ingezakt. Ik moest een foto van mijn rug laten maken want hij zag het wel op mijn heupfoto maar niet goed genoeg.
Ok het is nu officieel bevestigd, ik word/ben echt oud! Ik heb pijnstillers (Meloxicam®) meegekregen en moet over 3 maanden weer terugkomen, ow ja en wat gewicht verliezen zou ook wel beter zijn.mrgreen

Toen ik bij de apotheek was heb ik toch maar even gevraagd of ik middelen mocht slikken tegen mijn opvliegers (er mag geen soja inzitten, slecht voor mijn schildklier en hormoonbehandeling) en ja hoor een doosje Ymea gekocht, nou maar hopen dat het helpt want ik heb het idee als mensen het over me hebben ze zeggen: ooow dat vrouwtje met dat rode hoofd! redface

Morgen heb ik mijn laatste ‘herstel en balans’ dag, ik ga het wel missen, niet zozeer het sporten maar wel het gezellige geklets, het lachen, de grapjes met elkaar en de tips uitwisselen tijdens het sporten (zie je dat rode hoofd van mij? ;))
groepsfotoMaar het geeft ook wel weer wat vrijheid, het was toch iedere maandag- en donderdagmiddag en nu kunnen we eens lekker gaan fietsen op die dagen (mits het weer meezit) dus dat komt wel goed.

Inmiddels hebben onze vakantie voor een gedeelte geboekt, we gaan natuurlijk weer naar Frankrijk en dan doen we chambre d’hotes aan. Aangezien we vroeg gaan hoeven we niet alles vast te leggen maar ons favoriete adresje, Villa Bellebo, hebben we natuurlijk wel gedaan, ow ja en het scheelde wel dat we dan ook korting kregen 😉
Vorig jaar is de vakantie erbij ingeschoten dus dat gaan we dit jaar ruimschoots goedmaken!

7 gedachten aan “Haren en botten”

  1. Ik hoop het ook voor je! Lekker genieten…en wat betreft het weer, daar hebben we toch een weermannetje voor hier op internet die dat voor je kan uitzoeken 😉

  2. En wat voor kleur gaat het worden? Het ziet er mooi dicht uit in elk geval! Sterkte met de botten, en veel vakantievoorpret alvast 🙂

  3. Ja, daar heb je weer zoiets, artrose wordt nog steeds niet gezien als reuma, mijn kromme tenen die nu echt een pedicure nodig hebben vallen niet onder de “reumavergoeding” en helaas pindakaas !!! Als je het opzoekt hoort het weer bij reuma, niet dat ik zit te wachten op een etiket en jij ook niet, want je hebt er zat intussen 🙂 , maar toch ….. ik wens je ( jullie ) heel veel plezier alvast en geniet met volle teugen !!! Liefs, Suus. En dat haar, dat komt goed !!! En als je haar maar goed zit …… 😉

  4. Welkom bij de Golden Oldies! Ach, je bent zo jong/oud als je je voelt zeggen ze!! (En dat is soms 80, soms 30!) Blijven bewegen is mijn motto, kom je een heel eind mee. Fietsen is prima!! Ik hoop dat de Ymea wat helpt. En in ieder geval een vakantie voor de boeg, dat alleen al is iets heerlijks om naar uit te kijken. Ik zal ook even met mijn arthrosebotjes kraken naar je!! Ik zie dat jij ook fotografeert? Grappig, mie toe!! En ook ik vind het leuk je gegoogeld te hebben. Een vrolijke groet van mij!!

Geef een reactie