Het was me het weekje wel

pacVorige week maandag (18-02) werd ik om 07:15 uur in het Amphia ziekenhuis Langendijk verwacht om de Port-a-Cath te laten plaatsen.
Zondagavond werd manlief ziek, waarschijnlijk de griep. Maar als een echte vent bracht hij me ’s morgens naar het ziekenhuis, heeft me daar afgezet en is gelijk weer doorgereden, via sms hielden we elkaar op de hoogte.
Rond half 9 was ik op de voorbereidingskamer van de OK. Prikken was lastig zei de nog jonge verpleegkundige, waarop ik antwoordde: “ja ze zetten die port-a-cath niet voor niks en ik ben echt héél slecht te prikken inderdaad”, wat erin resulteerde dat de anesthesist me zelf kwam prikken! *joepie* want het infuus zat er wel gelijk in 1 x in! 08:50 reden ze me de OK in en om 09:50 werd ik weer wakker. Ik ben gelukkig nooit ziek van narcose dus half uurtje later zat ik aan 2 boterhammen en koffie!
Ze hebben de PAC mooi diep geplaatst dus je ziet hem eigenlijk niet echt goed zitten (zie foto). Waar het witte pijltje wijst daar zit de PAC en de rode pijltjes zijn de hechtingen (die er donderdag de 28e uitmogen)

Nou kon je er natuurlijk op wachten tot ik ook ziek zou worden omdat Harrie me aangestoken had en dat gebeurde dus ook, dinsdagavond werd ik bevangen door de koorts en die heb ik dan ook 2 dagen lang gehad. Ik heb wat afgezweet (voordeel van die koorts is dan weer wel dat je geen last van opvliegers hebt) en geslapen. Woensdag lagen we dus samen ziek te wezen in bed, niemand die ons kon verwennen, het is verder wel goed gegaan , niet koken want beiden geen honger, alleen veel jus d’orange drinken. Vrijdag voelde ik me al een stuk opgeknapt.

Zaterdagavond hadden we kaartjes voor Carolien Borgers (zij is de mol overigens!) en de vraag was natuurlijk zijn we fit genoeg om te gaan, maar dat viel mee (met het er naar toe gaan) toch tussen al die mensen zitten en al die trappen lopen, dus na afloop blij dat we weer thuis waren.
Geweldige voorstelling trouwens, we hebben erg genoten en veel gelachen!

Inmiddels ben ik bij Herstel en Balans begonnen, beetje zelfde idee als de ‘Fit’ (fitness tijdens chemo) dit is wel wat pittiger nà de chemo. Bij ‘Fit’ bleef je beetje op zelfde niveau bij deze moet er voortgang inzitten. Maandag- en donderdagmiddag ben ik een paar uurtjes bezig. ’s Maandags één uur fitness en een half uur zwemmen en op donderdag één uur ‘sport en spel’, één uur fitness en daarna één uur ontspanningsoefeningen. Tussen die verschillende activiteiten zit dan een half uur pauze dus op donderdag ben ik van half 1 tot half 5 bezig, best pittig!
We hebben gelukkig weer een leuke groep en ik ben nu eens niet de enige met een borstamputatie, we zijn wel met zijn vieren, is toch best fijn met ervaringen uitwisselen.
In totaal is het 10 weken en er kunnen nog modules aan toegevoegd worden zoals praten met een psycholoog maar ik ben daar te nuchter voor, ik schrijf het van me af en jullie kunnen het lezen 😉
Vorige week wel een week gemist maar ik ga er weer voor, heb er ook heel veel zin in weer wat conditie op te bouwen voor de zomer zodat we straks lekker weer kunnen gaan fietsen.

vochtVanochtend ook weer terug naar de lymfeoedeemtherapeute (leuk woord voor scrabble) geweest want ik had flink wat vocht zitten onder mijn oksel en op mijn rug aan de linkse kant, voelt niet fijn en zit ook niet fijn want mijn bh knelt af . Nu loop ik met een pleister rond die ze erop heeft geplakt na het vocht af te drijven en donderdag moet ik weer terug.
Op deze manier zit ik weer snel aan mijn eigen bijdrage van €350!

 

Ow en dat boek wat ik aan het lezen ben en jullie alweer een paar weken zien aan de rechtse kant, dat is inderdaad nog niet uit. Ik kan me op het moment heel slecht concentreren om te lezen maar dat schijnt er ook allemaal bij te horen.

8 gedachten aan “Het was me het weekje wel”

 1. Sjeetje…inderdaad wel een weekje zeg! Hopelijk nu een hoop ellende weer achter de rug!

  En wat betreft dat boek….nu lijkt het gewoon dat je heel lang geniet van je kadootje 😉

  En thnx…je hebt me online aangestoken…ook beetje grieperig hiero! :s

  1. Het is een erg leuk boek Barbara! Harrie heeft hem allang uit en ik ga dat zeker ook doen want het ligt zeker niet aan het boek dat is een erg leuk cadeautje! 🙂
   Enne beterschap!

 2. Hoi daar

  Zwaar weekje maar met jouw positieve instelling ben je al weer op de goede weg om weer op de been te komen. Als het jou helpt dat schrijven moet je dat vooral blijven doen Zo blijven wij ook weer op de hoogte dus snijdt het mes aan twee kanten

  1. Ja ik schrijf het graag van me af Madelein, het helpt in de verwerking maar ik wil het er ook niet altijd over hebben. Als mensen vragen hoe het met me gaat weet ik dat ze dat met de beste bedoelingen doen, maar ik neig toch altijd naar: lees mijn blog maar, daar staat alles op. Ik wil het nl ook wel eens over leuke en/of andere dingen hebben ipv altijd die k*tziekte.

 3. Zomaar zitten googlen en kwam daardoor op je weblog. Ik wil je gewoon het allerbeste toewensen. Voor mijzelf is het nu 10 jaar geleden dat ik in de molen zat waar jij nu inzit. Je positiviteit is geweldig, je verhalen herkenbaar!! Laten we afspreken, ook al kennen we elkaar niet, dat ook jij gewoon over tien jaar hetzelfde kan schrijven als ik!! Iedere dag is er één en zolang we kunnen schrijven zijn we er! Voor de volle 100 % Niet meer, niet minder!! Lotgenoot, zet um op!! We gaan voor de 80!!

Geef een reactie