Op controle bij de oncoloog

tumor1Vanochtend om 10:15 had ik een controle afspraak bij mijn oncoloog, het werd 10:45, een half uur wachten valt wel mee toch?

De uitslag van de hartpompscan was binnen en die was gezakt van 53% naar 49% moeten we wel even in de gaten houden zei ze. Beweeg je genoeg? Ik zei dat ik 17 januari een afspraak had met de revalidatiearts om naar Herstel en Balans Revalidatie te gaan en ze knikte goedkeurend. Mijn bloedwaardes waren ook allemaal oké.

Of ik al hormoontabletten slikte? nee, dus ik mag daar vanaf vandaag mee beginnen (Tamoxifen). Je kunt last van opvliegers krijgen zei ze. Eh…die heb ik al een paar maanden, 3 waaiers aangeschaft in Spanje dus ik kan ff vooruit 😉

Hoe groot is de kans dat het terugkomt vroeg ik haar, maar daar kon ze helaas geen antwoord op geven. De tijd zal het leren.

Het is dus gewoon een kwestie van geluk hebben, de behandeling slaat aan of niet, je blijft de komende 5 jaar onder controle staan want dat zijn de meest kritieke jaren, na die 5 jaar kan het nog terugkomen maar is de kans al wat kleiner.

Dus wat nou vechten tegen kanker?
Je hebt mazzel of je hebt het niet, zo simpel is het gewoon, maar we blijven positief!

Morgen mag ik weer aan het infuus voor de Herceptin, maar deze zal voortaan om de 3 weken plaatsvinden i.p.v. wekelijks zoals de afgelopen 3 maanden en daar ben ik dan eind september 2013 mee klaar.

We zijn er nog lang niet maar de chemo is verleden tijd! Mijn haar begint nu stevig door te groeien dus nog een maand of twee en ik heb weer een hoofd vol met haar, het ziet er niet naar uit dat er krullen komen overigens 🙁

5 gedachten aan “Op controle bij de oncoloog”

 1. He Rian
  Geen krullen wat een tegenvaller zeg 🙂
  Je hebt gelijk hoor niks vechten je moet een heel flink portie geluk hebben maar ik weet zeker dat je met jouw positieve instelling je er goed doorheen slaat. Want het zal voor het genezen niks uitmaken maar voor de manier waarop je in het leven staat scheelt dat heel veel

  Dikke knuffel

 2. Pfff :-s Leuk is anders, duurt wel allemaal lang hoor, maar voor een goed & gezond herstel is het nog FF doorbijten en voorlopig het belangrijkste is natuurlijk dat je ‘schoon’ bent en blijft!!

  Sterkte!!

 3. Hey Cat, ik heb wel zo’n bewondering voor je ongeloofelijk!
  Dit kan en mag niet meer fout gaan……… Voor mij ben jij de positiefste vrouw van 2012 en tevens 2013.
  Alles komt goed!

Geef een reactie