Mijn haar eraf en er weer aan :)

The day after…

ijsjeGisteren mijn 2e chemokuur gehad en onder het genot van een heerlijk softwareijsje dat ondergaan, ik ben weer niet ziek, zwak of misselijk geweest en ben daar uiteraard erg blij om. Koffie drinken doe ik voor de zekerheid niet de komende 3 dagen maar thee is ook wel eens lekker!

Woensdag begon ik al te merken dat mijn haar ging uitvallen maar het ging niet met plukken tegelijk maar met een haar of 10. Gisteren bij de chemo zei de verpleegkundige dat ze het niet vaak meemaakt dat er vrouwen bij de 2e kuur nog haar hebben dit was uniek! Duidelijk ze kent me nog niet want ik ben altijd al uniek geweest 🙂
Maar als ik onder de douche vandaan stapte en mijn haren afdroogde zaten er toch wel een hoop haren in en leek ik wel in de rui, overal die haren! ik werd er gek van en vanochtend besloot ik dan ook dat het zover was!
Ik heb de pruikenwinkel Francy Breda gebeld waar ik mijn pruik had uitgezocht en ik kon om 11:30 uur langskomen!

Het was verrassend leuk, ik vroeg of ze mijn haar in het midden eerst een reep eruit wilde scheren en ze zei het is jouw haar en jouw feestje dus dan doen we dat, haha het zag er niet uit! heb er foto’s van genomen zoals je ziet. Daarna gingen eerst de zijkanten eraf en daarna de bovenkant in het geheel. Fluitje van een cent!
Ze smeerde daarna een verkoelende gel op mijn hoofdhuid en dat was heerlijk. Toen de pruik opgezet en bij mijn pony en bovenkant wat afgeknipt want dat was iets te lang.
Daarna mocht ik zelf proberen de pruik op en af te zetten want je wil niet de achterkant van de pruik aan de voorkant hebben, maar dat ging ook goed. Alles bij elkaar waren we binnen een half uurtje eigenlijk klaar.

(Lijk ik op Sugar Lee Hooper of op Sinhead O’Connor! 😉 )

We zijn nog even boodschappen gaan doen bij de Appie maar niemand keek me langdurig of raar aan, dat gevoel heb je nl wel dat iedereen kan zien dat je haar ineens anders zit maar dat is dus niet zo 🙂

Ik heb nl bewust gekozen voor een pruik die anders is dan mijn eigen haar, zelf heb ik dun en fijn haar en het altijd kort in model. Nu ik toch de kans had wilde ik wel eens wat langer haar en uiteraard ook voller met een kleurtje, er zitten wat highlights mahonierood in en deze pruik voelde ook gelijk goed. Op de foto’s zit hij wel wat netjes maar als ik er thuis eenmaal mee aan de slag ga komt het er wel wat wilder uit te zien.

Benieuwd wat jullie ervan vinden!
(Je kan op de plaatjes klikken voor een vergroting)

7 gedachten aan “Mijn haar eraf en er weer aan :)”

  1. Ander koppie zo! Maar staat je goed! En.. heb veel respect voor je zoals je omgaat met je ziekte en alles wat ‘r omheen hangt.

  2. Rian, je bent een KANJER !! en je hoeft niet meer te denken “als je haar maar goed zit”, het ziet er mooi uit!! Groeten, Lia

  3. Wat kan je mooi schrijven, heb je hele blog met een lach op mn gezicht gelezen. Vond het heel speciaal om eens een keer iemand met zon lach op haar gezicht in de stoel te hebben… Je bent heel positief en daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen. Kortom met of zonder haar, sowieso een kanjer!

    Groetjes Terry
    Francy Haarboetiek

Geef een reactie