Het overkomt altijd een ander…

armVannacht kreeg ik rond 00:30 een verontrustend berichtje van mijn zus, mijn neefje die in Eindhoven Koninginnedag had gevierd met zijn vrienden was betrokken bij een vechtpartij, waar hij met een mes gestoken zou zijn in de trein op weg naar huis!
Mijn hart sloeg een slag over toen ik het las, dit verzin je niet! hij doet nooit een vlieg kwaad en nu betrokken bij een vechtpartij???
Op teletekst van Omroep Brabant en op de website van Brabants Dagblad stond het inmiddels ook.
Achteraf bleek gelukkig dat hij niet gestoken was maar een flinke diepe snijwond in zijn hand had door glas.

Wat was er gebeurd?
Een meisje was mishandeld door een groepje jongens en was naar de coupe gestrompeld waar mijn neefje en zijn vrienden inzaten. Mijn neefje heeft haar op een stoel gezet en gerustgesteld en intussen 112 gebeld. *hulde*!
Maar de groep met jongens bleef tekeer gaan in het tussenstuk van de trein, ze smeten met bierblikjes en allerlei andere dingen tegen de ruit van de tussendeur van de coupe.
Mijn neefje was zo helder van geest om die jongens te filmen, alweer *hulde*!
Uiteindelijk brak de ruit en zo kon hij ze nog beter filmen maar één van de jongens trapte zijn mobieltje uit zijn handen wat gelukkig aan de goede kant van de deur viel maar hij bezeerde zich wel aan het glas wat een flinke snijwond veroorzaakte. (5 hechtingen en een tetanusspuit)

Zijn vrienden probeerden de tussendeur gesloten te houden zodat de jongens niet binnen konden komen, omdat er aan de noodrem getrokken werd stopte de trein. De politie was gelukkig al aanwezig en kon een aantal mensen oppakken en ontfermde zich daarna over mijn neefje. Hij heeft aan een aantal agenten een verklaring af moeten leggen en die waren ook zeer blij met zijn beeldmateriaal, maar resulteerde er wel in dat zijn mobieltje in beslag werd genomen.

Ik ben apetrots op mijn neefje dat hij zich over dat meisje ontfermt heeft en hij toch de tegenwoordigheid van geest had om die ‘randdebielen’ te filmen!
Overigens is er ook een jongen met een slagaderlijke bloeding naar het ziekenhuis gebracht, dus het was niet zo maar een vechtpartijtje!

Inmiddels zijn er 6 verdachten opgepakt waarvan de jongste 14 jaar is!!!
Dit soort gebeurtenissen verzin je niet, je leest het altijd in de krant dat er weer ‘iets’ gebeurd is maar het overkomt altijd een ander, nooit iemand die je kent…. toch?

Ik ben zo blij dat hij het nog na kan vertellen want je wil er niet aan denken dat het ook anders af had kunnen lopen…..

6 gedachten aan “Het overkomt altijd een ander…”

 1. Ja…………………. wat moet je hier nu op zeggen???????????
  Je hebt het zelf eigenlijk al gezegd: “randdebielen”.
  Het ergste is vaak dat deze gasten eerder weer op straat lopen dan het slachtoffer.

  Sterkte iedereen.

 2. Ja jammer genoeg is dat vaak het resultaat inderdaad, die van 14 jaar komt er natuurlijk sowieso onderuit want is nog ’te jong’ en zal waarschijnlijk wel een taakstrafje krijgen en degene die wel ouder dan 18 zijn komen er ook altijd te licht gestraft vanaf 🙁

 3. Hoi Rian,

  las het vanmorgen op teletekst van Omroep Brabant en had een heel slecht gevoel bij deze melding. Meteen Stefan gewhatsapped..die zat namelijk ook in Eindhoven maar die was veilig thuis inmiddels en nu kom ik jouw berichtje tegen dat je neef het slachtoffer is! Godverdegodverdegodver! Geef hem een héle dikke knuffel van me en laten we hopen dat er iest meer inzit dan alleen maar een taakstraf voor de daders! Flink politie en justitie achter de broek zitten, anders gebeurt er helemaal niks…

  1. Ja het was erg schrikken, gelukkig goed afgelopen enzo maar jeetje wat een stel randdebielen en waarom?
   Ze zijn hem nu aan het interviewen voor Omroep Brabant, geen idee wanneer het uitgezonden wordt, zal wel later op de avond zijn vermoed ik

 4. Wat een held die neef van jou!! Lijkt vast op zijn tante 🙂 Dit zijn blogs die ik graag lees, vooral vanwege de goede afloop en het feit dat de daders zijn opgepakt! Ik hoop dat zijn hand snel geneest en ook zijn mobiel snel terug komt.

Geef een reactie